Project Description

Waltikka <3 green

Poweria aurinkopaneeleista

RantaHotelli Waltikan sähköstä osa tuotetaan aurinkopaneeleilla

Waltikka jatkaa uudistumistaan… RantaHotelli Waltikan katolle asennettiin 2020 370 aurinkopaneelia. Aurinkovoimala valmistui maaliskuun puoleen väliin mennessä, joten voimalan tuottama sähkö saatiin heti käyttöön kevään ja kesän alkuun, kun aurinkosähkön tuotantopotentiaali alkoi olla parhaimmillaan.

Aurinkovoimalan paneeliteho on noin 124 kWp ja sen on suunniteltu tuottavan vuosittain hieman päälle 100 MWh sähköä. Aurinkosähköjärjestelmä vähentää kiinteistön hiilijalanjälkeä (CO2-päästöt) noin 16 000 kg vuodessa. Järjestelmä asennettiin hotellin järven puoleiselle harjakatto-osuudelle, sekä tasakatolle. Aurinkovoimala on mitoitettu niin, että mahdollisimman suuri osa sähköstä pystytään hyödyntämään hotellissa.

Järjestelmän toimittaa Solarigo Oy palvelukonseptilla eli Hotelli Waltikan ei tarvitse itse investoida järjestelmään vaan maksaa ainoastaan tuotetusta aurinkosähköstä, joka kulutetaan suoraan kiinteistössä.

-Tällainen sopimusmalli on melko uusi ja sopii meille oikein hyvin. Olemme myös iloisia kun voimme tarjota asiakkaillemme entistä vastuullisempia palveluita kommentoivat hotelliyrittäjät Tomi ja Piia Kuparinen.

Hotellin aulaan tuli myös infonäyttö, jolta hotellivieraat voivat seurata voimalan tuotantotietoja ja täten tarkkailla reaaliaikaisesti Waltikan positiivisen vaikutuksen hiilijalanjälkeen.

Aurinkovoimalamme tilastoja

Varaa huone

Lomakkeella voit tehdä joko varaustiedustelun tai huonevarauksen. Varauksenne on voimassa, kun olemme vahvistaneet sen sähköpostitse tai puhelimitse.

Tee varaus

Tilaamalla uutiskirjeemme saat 10% alennuksen Bistro Scettroon.
Etu voimassa max. 4 henkilölle ja se on käytettävissä vain kerran.